2012. szeptember 21., péntek

Kenyérlángos sütés

Tejfölös-szalonnás kenyérlángos -Töki pompos
Hozzávalók 4 főre

40 dkg búzaliszt
3-4 dkg élesztő
1 tk cukor
1 dl langyos tej
2 kk só
2 ek olaj
kb. 1,5 dl langyos víz

Feltéthez:

45 dkg tejföl
20 dkg bacon
1 közepes vöröshagyma

Sütőforma kenéséhez: zsír

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet tálba szitáljuk, és a sóval elkeverjük.
Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a liszthez a vízzel, olajjal együtt.
Mint a kelt tésztákat általában, nagyon jól kidolgozzuk, akár dagasztógép segítségével, majd egy konyharuhával letakarva kb. 1 órát kelesztjük  langyos helyen. (A tészta gyúrását, dagasztását kenyérsütőgépre is rábízhatjuk.)
Ha szépen megkelt, átgyúrjuk, a sütőformába igazítjuk, és megkenjük a tejföllel, megszórjuk a kockákra vágott szalonnával és a karikára vágott hagymával. Frissen őrölt borsot hinthetünk rá, és akár sajtot is lehet reszelni a tetejére.
Előmelegített sütőben sütjük kb. 15 percet.

sütési hőfok:180°C

kenyérlángos

Jó étvágyat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése